Apple fjerner WiFi applikasjoner fra App Store

WifiEtter at Apple fjernet et lass med sex-applikasjoner fra App Store, har de nå også fjernet applikasjoner som lar brukeren finne WIFi-nettverk.

Dette vil altså si at nyttge applikasjoner som WifiTrak og WiFiFofum, som kunne finne WiFi-nettverk som iPhone OS selv ikke var i stand til å finne, nå er vekk.

Apple har foreløpig ikke gitt ut noen detaljer om dette, men utvikleren av applikasjonen WiFi-Where har motatt en mail fra Apple som hevder at applikasjonen er fjernet fra App Store grunnet bruk av private og ikke dokumenterte rammeverk for å få tilgang til trådløs informasjon.

Det finnes fortsatt noen få applikasjoner som lar deg finne WiFi-nettverk, men disse finner bare gratis "hotspots" ved hjelp av iPhonens GPS eller nettverkstriangulering.

Har du en slik applikasjon liggende på din enhet eller datamaskin? Ikke fjern den hvis du har planer om å bruke den, for da vil du ikke ha mulighet til å få lastet den ned på nytt fra App Store.

Brukere som har en jailbreaket enhet, kan fortsatt finne slike applikasjoner på Cydia.

Tags:

Syfer

Kjipt at slike programmer skal forsvinne fra nettbutikken

Lurer på hva det neste blir

tomsl

Strengt tatt er det vel bare og nedgradere til 3.1.2 og jaibreake. Da får du dem begge 2.

appleAndre

Kan dette ha noe med at det finnes så mange like apps, så fjerner de de dårligste?

Syfer

"Strengt tatt er det vel bare og nedgradere til 3.1.2 og jaibreake. Da får du dem begge 2."

Strengt tatt er det ubetydelig om Apple fjerner alt av interessant programvare fra Itunes, for det er jo bare til å nedgradere og jailbreake.

Det er bare avhengig av hva man definerer som strengt tatt, og hvor mye vås man aksepterer.

BazookaAce

WiFiFofum er i Cydia nå. Tok ikke lang tid!

moskito

Jeg kjenner jeg blir litt irritert å får mer og mer lyst til å jailbreake bare for å øderlegge. Jeg er ganske så sikker på at de ikke vil at man skal finne wifi spots fordi da tjener de som selger mobilene mindre fordi det går mindre internett. eller så er de bare slemme.

moskito

tomsl, er det ikke slik at du ikke kan nedgradere etter siste update?

Kashmar

appleAndre: Ikke f... om WiFiFoFum er dårlig! Dette er ganske enkelt teit av Apple, men virker som dette har vært et lenge planlagt inngrep da den originale WiFi-applikasjonen jeg brukte ikke har fungert under iPhone OS 3.0 og utvikleren hadde sendt inn en oppdatering som ble ignorert i 3+ måneder... Nå vet vi tydelig vis hvorfor.