Prototype av iPhone 4 til salgs på eBay

Prototype av iPhone 4 til salgs på eBay

Det har nærmest blitt en årlig tradisjon å legge ut prototyper av iPhone på eBay til auksjon, og dette året er ingen unntak. Over ett år er gått siden prototypen av iPhone 4 – som den gang enda ikke var lansert – fant sin vei til mediene. Dette var et resultat av en uheldig hendelse som skjedde den tidligere Apple-ansatt Gray Powell, som klarte å miste sitt testeksemplar av iPhone 4. I tillegg var teknologibloggen Gizmodo godt frempå, og kjøpte på ulovlig vis testeksemplaret.

De aller fleste IT-interesserte har vel fått med seg historien bak den lekkede prototypen av iPhone 4, og nå er det mulig å kjøpe et slikt eksemplar på eBay! Det er selvfølgelig ikke nøyaktig samme eksemplar som vakte medieoppmerksomhet, men for mange Apple-tilhengere er det nok å vite at det er en prototype; ergo kan det i utgangspunktet ikke fås kjøpt.

Dette blir mer som et «samleobjekt» enn en telefon, med tanke på at den ikke vil fungere fordi den ikke kan bli aktivert via iTunes. Utseendemessig er den så å si identisk med det endelige produktet, bortsett fra at pluss- og minustegnet ikke er å finne på volumtastene.

Så hva er folk villige til å betale for en defekt iPhone 4? Per dags dato er høyeste bud på svimlende 100 000 dollar, eller NOK 536 000 om du vil, og det gjenstår fortsatt sju dager til auksjonen avsluttes.

Kilder: Gizmodo, Engadget.