Norsk musikkapp gjør det enkelt å lage musikk - selv hvis du er tonedøv

Norsk musikkapp gjør det enkelt å lage musikk - selv hvis du er tonedøvEn gang i blant kommer det en app som du åpner og tenker «hvorfor har ingen gjort dette før?». Disco Fingers fra norske Propell er akkurat en slik app.

Alle elsker musikk, men de færreste har mulighetene til å skape musikk. Apples GarageBand har gjort det lettere, men du må fortsatt vite hva du driver med for å skape noe morsomt. Med sin nye app ønsker Propell å gjøre hele verden i stand til å komponere musikk - uavhengig om du er 5 eller 50 år. I tillegg kommer det til å være gøy, veldig gøy.

Uansett om man er et musikalsk geni eller om man er komplett tonedøv, så setter man som regel pris på musikk og musikk påvirker oss på mange måter. Musikk er inspirasjon, musikk er kreativitet, musikk er følelser og musikk er gøy. Å lage musikk, enten for egen underholdning eller for kreativ utfoldelse, har sjeldent vært enklere. Apple har med Garageband banet veien, men det er fortsatt vanskelig for oss tonedøve å få utfoldet vår kreativitet med Garageband. Du må rett og slett kunne for mye om instrumenter, noter og hvordan man lager musikk.

Det er her Disco Fingers, fra det norske selskapet Propell, kommer inn i bildet. Så å si alle som prøver Disco Fingers klarer å lage musikk i løpet av noen får minutter, noe som skiller den fra floraen av andre musikk-apper.

Vi laget appen fordi vi ikke fant noen komposisjonsverktøy som var enkle og morsomme nok for nybegynnere, og som også ga deg en mestringsfølelse

sier daglig leder i Propell AS, Per Harald Borgen til iPod1.no.

De unge gründeren har brukt nesten et år på å prøve ut forskjellige løsninger på problemet. Resultatet er en humoristisk liten app, som ligner mer på et spill enn et komposisjons-verktøy. Musikken lages ved at brukerne legger ut dansende fingre ut på et todimensjonalt brett. Dette generer rytmer som høres overraskende bra ut. Appen gir også brukerne muligheten til å ta opp sine egne stemmer, og å legge på forkjellige filtre.

I løpet av få minutter kan man, selv om man er helt tonedøv, faktisk lage en ganske morsom og enkel låt. Dette er utrolig gøy og en glimrende måte for foreldre å introdusere musikk for de yngste og veldig morsomt for oss eldre å utfolde oss musikalsk. Se bare videoen under som viser hvor raskt man kan lage en morsom låt.

Etter at man har laget ‘beaten’ sin kan man publisere den i appens egne radiokanal, Disco Fingers FM, noe som gjør den tilgjengelig for alle andre Disco Fingers-brukere.

Ett klikk, og så kan du få lyttere fra hele verden, som også kan like beaten din, sier Borgen. Og jo flere som liker musikken din, jo mer sprer den seg, slik at du kan skape virale hits på Disco. Betatesterne har vært veldig kreative. De bruker appen til alt fra å lage egenkomponerte bursdagssanger, til å sende tøysebeskjeder til vennene sine eller lage fotball-låter

sier Borgen.

Ifølge Borgen ligger det tusenvis av timer bak appen og selskapet har jobbet med prosjektet i over ett år. Applikasjonen er veldig gjennomført og et godt stykke håndverk. Det er også en app man åpenbart kan se har internasjonalt potensiale. Appen har blitt betatestet i barnehager, på skoler, av fremmede på gata og til og med på gamlehjem.

Vi tenkte at dersom besteforeldre klarer å lage musikk med appen vår, da har vi gjort noe riktig - og ja, det kan jeg bekrefte at de gjør

uttaler Borgen til iPod1.no

100 dager på å lykkes

Propell, selskapet bak Disco Fingers, har gitt seg selv 100 dager på å lykkes før de går tom for penger. Hvis du ønsker å få et innbilkk i hvordan en app-lansering faktisk foregår, kan du besøke lanseringsdagboken selskapet skriver på nettet. Der deler de alle detaljer fra hvordan lanseringen går og bloggen oppdateres daglig. Lanseringsdagboken er absolutt interessant lesing for de av dere som går med egne appideer i magen.

Disco Fingers er en av de mer spennende norske applikasjonene vi har sett i det siste og en med internasjonalt potensiale. Disco Fingers kan lastes ned gratis i App Store.

Promovideo

The Lonesome Cowboy - Disco Fingers for iPad from Propell AS on Vimeo.

TDSzevz

Godt mulig det her er en fin app, men det her stinker tekstreklame laaaaaang vei.

kovacs

Sikkert en artig app, men det er vanskelig å forstå geniforklaringen i denne artikkelen. Det ser ut som om Disco Fingers baserer seg på en piano roll. Dette er hverken innovativt eller nytt.

At man kan lage musikk selv om man er tonedøv er virkelig ikke nytt, selv i en mobil app-verden.

For de som er ute etter litt inspirasjon - sjekk ut feks Fingerlab DM1, FL Studio HD, TNR-I, TNR-e, iSequence HD, iMaschine, iMPC, Auxy, Sequence, Xynthesizr ... og da har jeg bare såvidt skrapet i overflaten.

Marketing hype - skuffende at dette nettstedet har sunket så lavt.

admin

Ingen tekstreklame her. Vi tar *ikke* i mot sponsede innlegg.

Jeg mener dette er en av de beste norske appene i 2014. Det er en app med svært godt håndtverk og som har stort potensiale. Selvsagt finnes det masse applikasjoner som ligner eller har lignende funksjonalitet, men det er få som gjør musikk til noe morsomt og lekende som denne appen. Det er ikke bare vi som har plukket opp denne appen og latt oss imponerede. Gizmodo har anbefalt den som "Ukens beste app", Tek.no har den som "Ukens anbefalte apper" og den har blitt kåret til en av årets beste apps for barn av TV3 i New Zealand. Dette er en norsk app med traction.

Årsaken til at jeg skriver om den er selvsagt fordi den er norsk. Hadde den vært amerikansk, ville det ikke vært like stor nyhetsverdi. Når et norsk selskap lager en app som har et stort potensiale og er godt håndtverk fortjener den omtale.

Jeg synes også «lanseringsbloggen» til Discofingers er et godt innblikk i hva det kreves for å lykkes med en applikasjon og det er flott at selskapet bak er så åpne om dette.

kovacs

Da vitner artikkelen om svak innsikt, og at du selv har falt for marketing-hypen til utvikleren. Du åpner med "En gang i blant kommer det en app som du åpner og tenker «hvorfor har ingen gjort dette før?»"

Men - som påpekt over - det er *mange* som har tenkt dette før, og laget apper av det (og andre verktøy før appene kom). Du evangeliserer om appen som om det er det beste du har sett, og som løser et stort problem (at tonedøve ikke kan lage musikk uten denne appen). Det er jo rett og slett løgn!

"Når et norsk selskap lager en app som har et stort potensiale og er godt håndtverk fortjener den omtale."

Omtale, ja. Hva med ørlite grann edruelighet og kildekritikk?

Jeg har null kritikk av selve appen. Artig greie. Ferdig med den saken.